maandag 12 december 2011

De Gezondheidsindustrie oftewel Ziekte-industrie van de farmaceutische grootmacht
Omdat dit voor mij nogal een gevoelig onderwerp is zal ik proberen er niet te diep op in te gaan.
Je moet ook begrijpen bij het lezen hiervan dat ik geen kritiek geef op mensen, wel op het beleid van grote en machtige bedrijven die het gedrag van deze mensen bepaalt. Een dokter doet gewoon zijn job, wat kan hij er aan doen dat zijn studie er nu eenmaal uit bestaat te leren hoe het menselijk lichaam werkt, te leren om ziektes te herkennen aan de hand van de symptomen zodat hij een diagnose kan stellen en te leren met welke medicatie welke symptomen kunnen bestreden worden. Dat is nu eenmaal hoe de klassieke geneeskunde werkt vandaag de dag, hoofdzakelijk symptoomgerichte behandeling!
Dit is maar een deel van het probleem: de Farmaceutische industrie gebruikt onze dokters en reclame en wetenschappelijk onderzoek en de media om ons, de consument, ervan te overtuigen dat er wondermiddelen bestaan die ons probleem SNEL en MOEITELOOS zullen oplossen, terwijl ze in realiteit enkel de symptomen wegnemen, dit vaak maar gebrekkig en ten koste van bijwerkingen of nog erger – gewenning, waardoor je telkens meer moet nemen.
Dit is waarlijk een onderwerp waar ik veel gal over te spuwen heb, ik zou er een boek over kunnen schrijven... maar in plaats van dat te doen raad ik mensen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp en zeker alle mensen die ooit geconfronteerd worden met kanker deze twee boeken aan:

‘Censuur – wat u niet mag weten over uw gezondheid’ van Dr. Gabor Lenkei.
‘Chemo? Of kan ik zelf kiezen?’ van H.J. Trentelman

Verder heb ik voor jullie nog enkele stellingen – die in mijn ogen een feit zijn - om over na te denken: 

Vele ziektes (onder andere kanker) worden grotendeels veroorzaakt door onze ontoereikende en verkeerde voeding, chronisch hoge stressniveaus – zowel emotioneel als chemisch als sociaal, een verkeerde levensstijl en in zekere mate naar mijn mening het verlies van contact met de natuur. 
De symptomen van deze ziektes worden desondanks ‘behandeld’ met invasieve en vaak zware medicatie wat op grote schaal ons lichaam enkel nog verzwakt. (Dit gaat natuurlijk niet voor alles op, medicatie kan noodzakelijk en nuttig zijn! Alles is relatief!) 
In geval van kanker is het als schieten met een bazooka op een vlieg, vele kankerpatiënten sterven eerder aan de gevolgen van hun behandeling met chemo, bestralingen en operaties dan aan de kanker zelf. Toch worden er geen pogingen gedaan om betere en meer menswaardige behandelingsmethodes tegen kanker te zoeken of te onderzoeken (!) 

Op dit moment is er door de tekortkomingen van de klassieke gezondheidzorg een toenemende vraag ontstaan naar alternatieve en natuurlijke vormen van therapie, zowel voor kanker als vele andere ziektes. 
De meest gangbare alternatieve therapieën leggen de nadruk op een HOLISTISCHE benadering van gezondheidsproblemen en steunen sterk op PREVENTIE (beter voorkomen dan genezen!) Preventie door een zo volwaardig mogelijke VOEDING aangevuld met de levensnoodzakelijke nutriënten waar ik het de vorige keer over had in de vorm van supplementen. Verder een gezonde levensstijl met genoeg BEWEGING, want ons lichaam is niet gemaakt om 8 uur op een dag voor de pc te zitten en dan thuis te komen en direct in de zetel voor de tv te ploffen! Indien er toch nood is aan medicatie in chemische vorm maken deze alternatieve therapieën liever gebruik van NATUURLIJKE ingrediënten, zoals kruiden, planten, kleisoorten, honing en zoveel andere dingen waar de mens het vroeger maar mee moest doen.

Deze alternatieve therapieën  zijn zo populair omdat ze in veel gevallen ook echt werken! Ze lossen het probleem op in plaats van de symptomen ervan te maskeren. Hoewel het spijtige is dat de populariteit ervan ook voor misbruik zorgt en er werkelijk zoiets bestaat als kwakzalvers…maar met een beetje gezond verstand en mensenkennis zijn deze denk ik te vermijden. 

De Farmaceutische industrie is hier allemaal niet zo mee gediend! Waarom? Omdat de Farmaceutische industrie veel meer geld verdient aan patiënten die blijven terugkomen voor nieuwe medicatie omdat hun probleem niet echt wordt opgelost dan aan patiënten die werkelijk genezen. 
Heel cru maar doe wat research en zie voor jezelf!
Bovendien kunnen farmaceutische bedrijven geen patent nemen op planten (alleen chemische stoffen die ze isoleren uit een plant) wat in feite wil zeggen dat ze met verkoop van kruidenpreparaten geen geld kunnen verdienen! 
Het laatste wat ze willen zien is dat mensen gratis in hun tuin hun eigen medicijnen gaan beginnen telen, dus gebruik van kruiden wordt via de farmaceutische bedrijven door de klassieke geneeskunde ontmoedigd. Maakt niet uit als er mensen mee geholpen zijn!

De Farmaceutische industrie probeert ervoor te zorgen door middel van wetgeving dat zowel vitaminen, mineralen en allerlei voedingssupplementen als kruidensupplementen niet meer vrij verkocht mogen worden. Ze willen de keuze om onze voeding aan te vullen en natuurlijke medicatie te gebruiken van ons wegnemen en in de handen van de arts leggen (enkel op voorschrift), die ze in tegenstelling tot ons beter kunnen controleren. 
Zo houden ze mythes in stand als de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) die ons nutriënten-uitgehongerde mensen dagelijks een dosis zou bieden die gelijk is aan het absolute minimum om geen symptomen van tekort te ontwikkelen, het absolute minimum! 

Het beste voorbeeld hiervan is vitamine C, je zou echt eens iets over het onderzoek moeten lezen van Linus Pauling , een brilliante biochemicus die de Nobelprijs voor de scheikunde heeft mogen ontvangen. Hij beweert dat de ADH van vitamine C minimum 1 gram zou moeten zijn, liefst zelfs 2 of meer. Maar de officiele ADH zegt 60 miligram per dag? Volgens het boek van Trentelman is deze 60mg berekend in de 2de wereldoorlog als de minimale hoeveelheid vitamine C die nodig is om scheurbuik te voorkomen bij soldaten op het slagveld. 

Verder saboteren farmaceutische bedrijven het onderzoek naar toepassing van natuurlijke supplementen & geneesmiddelen. Dit doen ze door enkel onderzoeken waar ze kassa kassa in zien te financieren. Want onderzoek kost geld, en wetenschappers zijn meestal niet degenen die het onderzoek betalen. Hierdoor kunnen ze de natuurlijke remedies die door de eeuwen heen hun werking hebben bewezen afwimpelen als kwakzalverij want het is niet wetenschappelijk bewezen in het lab. 
Om het heel vereenvoudigd voor te stellen worden wij door de Voedselindustrie enerzijds uitgehongerd anderzijds volgepropt met schadelijke stoffen en de Farmaceutische industrie wil ons ontmoedigen tot zelfs verbieden om onze nutritionele noden aan te vullen en onszelf op een natuurlijke manier te genezen! Ze stoppen ons liever vol met medicatie die vaak meer kwaad doet dan goed – omdat zij op die manier meer geld aan ons kunnen verdienen, door ons ziek te houden als het ware. Dit is zeker zo in geval van kanker. 

Het droevige aan dit alles is dat we het niet eens opmerken. Het interesseert ons niet, wij weten amper iets over ons eigen lichaam en leggen alle verantwoordelijkheid om ons te genezen op de behandelende dokter! En in vele gevallen grijpen we zelf veel liever naar de ‘snelle wonderpil’ dan erover te moeten nadenken dat we misschien meer moeite moeten doen om anders te gaan eten of genoeg te bewegen om ons beter te voelen. In mijn werk als osteopaat word ik vaak met deze mentaliteit geconfronteerd. Veel mensen krijgen liever een pijnstiller of spierontspanner voorgeschreven, dan dat ze te horen krijgen wat er nu precies die pijn uitlokt en wat ze er zelf vervolgens aan kunnen doen… 
Om het probleem van de Ziekte-industrie op te lossen ligt dus de bal in het kamp van de consument! WIJ moeten terug verantwoordelijkheid opnemen voor ons eigen lichaam! Wij moeten kritisch worden en onszelf onderwijzen en informeren! Wij moeten vechten voor ons recht om beroep te doen op natuurlijke vormen van geneeskunde en suppletie van onze voeding! (omdat we zonder grond om ons eigen voeding op te kweken niet veel keuze lijken te hebben) Dit is de schrale waarheid. Als je een documentaire wilt zien die  een overzicht geeft van het fenomeen Farmaceutische Marketing - kijk dan naar:Geen opmerkingen:

Een reactie posten